Sectia de amoniac a combinatului chimic Azomures a fost inchisa, dupa ce, luni noaptea, presiunea la gazele naturale a fost atat de scazuta incat instalatiile nu au mai putut functiona.
Conducerea sustine ca a primit o notificare de la distribuitorul de gaze, Transgaz, ca reduce presiunea la marii consumatori de gaze pentru ca populatia sa nu aiba de suferit, potrivit liderului de sindicat, Dumitru Boanta.

„Nu stim ce se va intampla. Deocamdata masura este pentru 14 zile. Exista gaz doar pentru mentinerea in stare calda a instalatiilor. Nu stim daca si alti mari consumatori sunt in aceasta situatie, dar la noi deocamdata nu s-a primit dispozitie sa trimitem oamenii acasa”, a declarat Boanta, citat de NewsIn.

Secretarul general al CNSLR Fratia Mures, Maria Dandarau, la care este afiliat sindicatul din Azomures, sustine ca masura este cu semnul intrebarii.

„Se spune ca Azomuresul este pe lista consumatorilor intreruptibili, care au semnat un acord prin care consimt ca sunt de acord cu intreruperea furnizarii gazului in caz de nevoie. Alti consumatori au ales sa plateasca mai mult, dar nu risca sa li se aplice masura. Ideea este ca folosind aceasta scuza se poate intrerupe tot la trei zile. In plus, la Targu Mures sunt -2 grade, ce facem la -20? Deocamdata s-a intrerupt lucrul la sectia de amoniac si la Uree si Melamina se lucreaza cu rezerva de amoniac, care este baza in productia Azomures. Ce se va intampla cand rezerva se epuizeaza? Normal ca se inchide”, a afirmat Dandarau.

In 2009, tot in luna ianuarie, activitatea combinatului Azomures a fost oprita, fiind reluata doar cateva luni mai tarziu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri