Vanzarile producatorului de bere SABMiller in Romania au raportat in trimestrul trei al anului fiscal 2009-2010 (octombrie-decembrie) un declin de 18%, una dintre cele mai importante scaderi din zona Europei, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.
La nivelul Europei, trimestrul trei a adus o scadere a volumului vanzarilor de 2%. Astfel, vanzarile din Polonia s-au contractat cu 5%, pe fondul unei evolutii negative a intregii piete, situatie similara si in Cehia. Romania a afisat o scadere de 18% a volumului vanzarilor, comparativ cu o crestere importanta de 11% in perioada similara, 2008-2009 (octombrie-decembrie). Cu toate acestea, compania a castigat cota de piata, potrivit raportului.

Pe de alta parte, in tarile din America Latina vanzarile au inregistrat o crestere de 4% in perioada mentionata, pe fondul unei performante bune raportate de Columbia (+6%), Ecuador (+9%) si Peru (+1%).

De asemenea, volumul vanzarilor SABMiller a crescut cu 7% in Africa, in timp ce in Asia acestea s-au majorat cu 5%.

SABMiller este prezent in Romania prin Ursus Breweries, liderul pietei locale de bere. Ursus Breweries a afisat pentru prima jumatate a anului financiar 2009-2010 o scadere a volumului de vanzari de 12%, evolutie ce vine dupa o crestere semnificativa de 24% in perioada similara a anului precedent.

SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de bere din lume, cu participatii in societati producatoare de bere sau acorduri de distributie pe 6 continente.

Marcile grupului includ beri premium internationale, cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama de marci locale, precum Aguila, Castle, Miller Lite, Snow si Tyskie. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri