PeliFilip a asistat consortiul european Vinci-Aktor, castigatorul procedurii de achizitie publica pentru construirea si operarea autostrazii Comarnic-Brasov, in semnarea primului proiect major de infrastructura din Romania realizat pe baza unei proceduri de concesiune.

Tranzactia a implicat asistenta juridica in legatura cu o procedura complexa de achizitie publica prin dialog competitiv, precum si o analiza extensiva a unei game largi de aspecte legale privind dezvoltarea, construirea si operarea unei autostrazi pe teritoriul tarii noastre.

Timp de un an, PeliFilip alaturi de Linklaters au asigurat asistenta in legatura cu diverse aspecte ale proiectului, inclusiv pregatirea ofertei si participarea consortiului la procedura de dialog competitiv, precum si in legatura cu finalizarea contractului.

“Cu acest proiect am creat un precedent si credem ca a fost deschis un drum nou in domeniul infrastructurii in Romania. Speram ca succesul acestei tranzactii va determina lansarea unui numar mai mare de proiecte de infrastructura bazate pe o structura de concesiune, dar si cresterea investitiilor in infrastructura atat la nivelul Statului, cat si la nivelul companiilor importante din domeniu“, a afirmat Francisc Peli (foto), Partener PeliFilip.

Echipa PeliFilip care a luat parte la acest proiect a fost condusa de Francisc Peli, Partener coordonator al departamentului de infrastructura si real estate, si a fost formata din Alina Stancu Birsan, Senior Associate, Ioana Ene si Oana Badarau, Associates. De asemenea, partenerii Carmen Peli, Ioan Dumitrascu si Alexandru Birsan au fost implicati in diferite stadii ale proiectului.

Specializati in proiecte complexe care solicita o abordare inovativa, avocatii PeliFilip au o bogata experienta in domenii variate, care includ infrastructura & concesiuni, fuziuni si achizitii, energie, drept corporatist, real estate, concurent, finantari si piete de capital si dreptul muncii - echipa PeliFilip fiind implicata in unele dintre cele mai importante tranzactii de pe piata romaneasca.

Cu afaceri de 35 miliarde euro la nivel mondial si cu investitii totale de 450 milioane euro in Bucuresti, grupul Vinci este unul dintre cele mai mari grupuri de constructii din lume.

Aktor Concessions & Aktor sunt cel mai mare concesionar, respectiv cea mai mare companie de constructii din Grecia, membre ale Grupului Ellaktor care in 2008 a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de peste 1,9 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri