In vederea stabilirii compatibilitatii concentrarii economice cu un mediu concurential normal, autoritatea de concurenta va analiza operatiunea notificata, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Holzindustrie Schweighofer SRL Sebes este o societate cu raspundere limitata, inregistrata in Romania, detinuta de catre SPB Industrieholding GmbH din Austria. Holzindustrie Schweighofer SRL mai detine in Romania, prin asociere, un singur agent economic activ in domeniul prelucrarii lemnului, respectiv SC Holzindustrie Schweighofer Panels SRL. Principalele activitati desfasurate de cele doua societati care apartin Grupului Schweighofer includ productia si comercializarea de cherestea rezultata din taierea, rindeluirea si impregnarea lemnului si exploatarea forestiera.

Finnforest Baco Production SRL este o societate cu raspundere limitata, inregistrata in Romania, avand ca obiect principal de activitate Fabricarea de furnire si panouri din lemn.

Potrivit Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.


Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.