Legislatia in domeniul ajutorului de stat prevede ca furnizorii si beneficiarii de ajutor de stat trebuie sa isi organizeze evidente ale ajutoarelor de stat acordate/primite.

Intrucat nu exista un formular predefinit al felului in care trebuie sa fie organizate aceste evidente, pentru a veni in sprijinul furnizorilor si beneficiarilor de ajutor de stat, Consiliul Concurentei a elaborat un model orientativ care contine minimul de informatii considerate necesare a fi cuprinse intr-o asemenea evidenta.

„Acest ghid
reprezinta o noua dovada ca Autoritatea de Concurenta isi ia in serios rolul de consultant in domeniul ajutorului de stat. Consideram ca, prin organizarea evidentelor specifice conform modelului prezentat in Ghid, se asigura o uniformitate a acestor informatii la nivel national si se poate obtine, cu usurinta, o situatie a modului in care sunt cheltuite fondurile nationale si comunitare care reprezinta ajutor de stat in Romania. Vom continua sa punem la dispozitia celor care au legatura cu ajutoarele de stat toate informatiile si materialele necesare pentru a se asigura o mai buna cunoastere a regulilor in domeniu si implicit o mai buna absorbtie a fondurilor comunitare”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Ghidul privind intocmirea evidentelor specifice in domeniul ajutorului de stat face parte din actiunile desfasurate in cadrul Programului „Reteaua Nationala de Ajutor de Stat”, prin care Consiliul Concurentei isi propune sa extinda colaborarea cu actorii implicati in domeniul ajutorului de stat.