Compania Sommering Install, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de instalatii, tinteste afaceri de 25 de milioane de euro, in crestere cu 36% fata de 2009, cand businessul a fost de doar 16 milioane de euro.
“Este vorba de o tinta. Nu inseamna ca vom realiza aceasta cifra de afaceri in 2010. Anul trecut am inregistrat afaceri de doar 16 milioane de euro (in scadere cu 36% fata de 2008 – n.red.), doar pentru ca o parte din proiectele din 2009 s-au finalizat abia la inceputul acestui an”, afirma Rudolf Sommer, directorul general si proprietarul Sommering Install.

Aproximativ 5% din cifra companiei pe anul trecut, respectiv 0,8 milioane de euro a fost realizata din vanzarea de tubulatura, produsa la fabrica pe care compania o detine in localitatea Tunari, judetul Ilfov.

Printre proiectele finalizate anul trecut de companie se numara BelleVue Brasov – rezidential (faza 1) si Global City - birouri (faza 1) .
Pentru 2010, compania a incheiat deja cateva contracte pentru lucrari de instalatii pentru viitorul sediu al ambasadei SUA la Bucuresti, din Baneasa, precum si pentru o cladire de birouri din centrul Bucurestiului.

“Avem clienti si ca PriceWaterhouseCoopers sau grupul Tiriac, pentru care vom furniza instalatiile unui spa amplasat in complexul rezidential Stejari, din padurea Baneasa”, mentioneaza Sommer.

In noiembrie, proprietarul companiei de instalatii declara ca-si doreste sa se extinda si in zona Ardealului, prin intermediul unei achizitii unei firme din Cluj, proces care sa se finalizeze pana la finalului lui 2010. Termenii si pretul tranzactiei depindeau insa de obtinerea unui contract in valoare de trei milioane de euro pentru constructia unui hotel, tot in Cluj.

“Achizitia din Cluj se afla in curs de realizarea, la fel ca si hotelul. M-am decis insa ca, indiferent daca vom obtine proiectul care implica hotelul, sa mergem impreuna cu tranzactia”, spune Sommer.

De asemenea, compania nu a reusit sa incheie contracte de proiecte si executie in Armenia, la Erevan, o alta tara vizata fiind si Albania.

Sommering Install a trecut anul trecut printr-un proces de reorganizare care a presupus reducerea numarului de angajati cu 50 de oameni, pana la 350 de salariati, precum si structurarea businessului sub forma unui holding, numind cate un director pe fiecare din cele patru divizii: operatiuni (Kerim Oktay), proiectare (Damien Bettles), productie (Alexandru Preoteasa) si building management systems (Anisor Gheorghe).

Sommering Install a fost infiintata in 1995 si ofera servicii de proiectare, executie, service/mentenanta si automatizari in domeniul instalatiei, iar zonele de productiei ale companiei cuprind tubulatura rectangulara, tablouri electrice si semifabricate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri