Salina Durgau Turda din judetul Cluj, proiect in valoare de 5,8 milioane euro, a fost inaugurata vineri, in prezenta ministrului dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, si a primului-ministru Emil Boc.
Obiectivul turistic a beneficiat de finantare europeana nerambursabila in cadrul Programul PHARE CES 2005, prin proiectul "Cresterea atractivitatii turistice a zonei cu potential balnear-Lacurile Sarate-Zona Durgau-Valea Sarata si Salina Turda", potrivit NewsIn.

Lucrarile au inceput in anul 2008 si au o valoarea totala de 5.807.120 euro, din care 950.000 euro reprezinta contributia Consiliului Local Turda.
Primele lucrari miniere pe amplasamentul actualei saline dateaza din 1690. In anul 2000, zona a fost declarata rezervatie naturala de interes national, considerata un muzeu de istorie a mineritului de sare.

"Prin aceasta investitie se aduce un aport important turismului din zona, mediului de afaceri si comunitatii locale in general, prin cresterea atractivitatii zonei si crearea de noi locuri de munca. Proiectul a avut in vedere lucrari de amenajare a infrastructurii turistice si balneare, cresterea potentialului lacurilor sarate, crearea unei legaturi directe intre Salina si Zona Durgau-Valea Sarata", se arata in comunicatul ministerului.

Valorificarea potentialului natural al zonei va permite o deschidere certa catre turismul integrat. Conform proiectului, pana in anul 2015 se estimeaza ca parcul balnear va fi vizitat de 185.000 de turisti.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri