Jean Louis Mascle a facut acest anunt cu ocazia vizitei efectuate de ambasadorii Frantei si Germaniei, Henri Paul si Andreas von Mettenheim, la Grupul Eurocopter Romania, aflat pe platforma IAR Ghimbav. Cei doi diplomati au sarbatorit la Brasov ziua franco-germana, fiind invitati la manifestarile organizate de catre Alianta Franceza si Centrul Cultural German.

Presedintele Eurocopter Romania, Jean-Louis Mascle, le-a prezentat celor doi ambasadori rezultatele obtinute de fabrica de la Ghimbav de la infiintarea ei, in 2004, spunand ca unul din cele mai importante proiecte ale companiei este cel privind cele 20 de elicoptere britanice care ar putea fi modernizate in atelierele fabricii.

Fabrica Eurocopter din Ghimbav ar putea primi un contract de reparare a 20 de elicoptere PUMA, apartinand fortelor armate britanice, cu conditia ca Eurocopter sa preia intreaga platforma industriala IAR Ghimbav.

Directorul a spus, in prezentarea sa, ca in prezent Eurocopter Romania este principalul centru de competente la nivel mondial al grupului, majoritatea comenzilor fiind cele militare pentru tari din intreaga lume. De curand, de la Ghimbav a fost livrat cel de-al 50-lea aparat de zbor PUMA modernizat aici, la Ghimbav desfasurandu-si activitatea 112 angajati.

„Dezvoltarea serviciilor pentru elicoptere, impreuna cu activitatile de fabricare a pieselor componente pentru Airbus, fac parte din strategia grupului EADS de a dezvolta in viitor, la Brasov, unul dintre cele mai puternice centre industriale aeronautice, care sa asigure intarirea si modernizarea capacitatilor si competentelor aeronautice pe plan local“, a spus directorul general al Eurocopter Romania, citat de NewsIn.

Grupul franco-germano-spaniol Eurocopter este o divizie a EADS, lider mondial in industria aerospatiala de aparare. Grupul are circa 15.600 angajati, in 2008 avand o cifra de afaceri de 4,5 miliarde de euro si o cota de piata de 53% din sectoarele civil si parapublic.

In cadrul vizitei, diplomatii au mai vizitat Muzeul Primei Scoli Romanesti, Colegiul National „A.Saguna“, unde s-au intalnit cu elevi si profesori de la liceele brasovene unde exista sectii bilingve romano-franceze si romano-germane, Centrul Cultural German, unde este deschisa o expozitie de caricaturi prezentata de autoritatile din Moselle (Franta), sediul Aliantei Franceze din Brasov si au sustinut, la Biblioteca Judeteana „G.Baritiu“, o conferinta pe tema "Perspective pentru cooperarea culturala si educativa franco-germana la Brasov si in Romania“.

Vizita se va incheia cu participarea celor doi ambasadori la un recital sustinut, in sala festiva a Liceului „J.Honterus“, de catre soprana Bianca Manoleanu si pianistul Remus Manoleanu.

Citeste si Banii nu mai vin din cer: Cum rezista industria aeronautica.