Petru Ciurtin, cel care detine impreuna cu fiul sau, Raul Ciurtin, aproape 50% din actiunile Albalact Alba Iulia, unul din cei mai importanti producatori de lactate, a cerut instantei sa constate incetarea contractului de asociere in participatiune incheiat in 12 mai 1999 cu Leontin Petre-Gavril, prin care cel din urma revendica 50% din actiunile companiei.
“Avand in vedere notificarea distribuita presei si institutiilor pietei de capital de catre Leontin Petre-Gavril prin care reclama, in mod netemeinic si nelegal, drepturi asupra a 50% din actiuni, va informez ca am formulat o cerere de chemare in judecata a domnului Leontin Petre-Gavril, prin care am solicitat instantei sa constate incetarea contractului de asociere in participatiune din data de 12.05.1999, autentificat sub nr. 405/24.05.1999 incheiat intre Leontin Petre-Gavril si Petru Ciurtin”, se arata intr-o adresa remisa Bursei de Valori Bucuresti.

Ciurtin mentioneaza ca doreste prin aceasta decizie sa demonstreze in instanta “lipsa de temeinicie si legalitate a sustinerilor lui Leontin Petre-Gavril”.

Dosarul a fost inregistrat la judecatoaria Alba Iulia si are ca termen de judecata 19 februarie.

Leontin Petre-Gavril revendica 50% din actiunile companiei pe baza unui contract de asociere semnat cu Raul Ciurtin. In plus, Petre-Gavril declara ca nu este de acord cu vanzarea actiunilor detinute impreuna cu familia Ciurtin si alte persoane implicate, in conditiile in care detine informatii despre existenta unor negocieri in acest sens.

Raul Ciurtin detine impreuna cu tatal sau, Petru Ciurtin, 53% din actiunile Albalact, potrivit datelor de la Registrul Comertului. In prezent, Albalact are o capitalizare de 251,94 mil. lei (60 mil. euro).

Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajati si peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a-II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Pe langa produsele lactate proaspete comercializate sub brandurile Fulga si Zuzu, Albalact mai comercializeaza unt, iaurt si smantana sub marca De Albalact.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri