Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si Casa de Insolventa Transilvania (CITR) au stabilit o colaborare ce are drept scop consolidarea pozitiei CITR pe piata procedurilor de insolventa, precum si dezvoltarea capabilitatii sale de a gestiona proiecte de insolventa la nivel national.
Prin aceasta mutare, NNDKP intentioneaza sa creasca cu 15% ponderea in activitatea sa a serviciilor de consultanta juridica in cazurile de insolventa, cu precadere in zona reorganizarilor judiciare si a restructurarilor.
„Colaborarea cu CITR are loc intr-un moment in care numarul societatilor romanesti aflate in dificultate financiara sau insolventa este in crestere. Cu atat mai mult, am simtit nevoia unei schimbari in abordarea acestor situatii atat din partea debitorilor, cat si din partea creditorilor, astfel incat sa putem gasi, atunci cand este posibil din punct de vedere economic, solutii de continuare a activitatii societatilor si de recuperare la maxim a creantelor de catre creditori”, considera Ion Nestor (foto), unul din partenerii coordonatori ai NNDKP.

Colaborarea se bazeaza pe experienta practicienilor in insolventa din cadrul CITR, care ofera clientilor servicii precum deschiderea procedurilor de insolventa, gestionarea cazurilor de insolventa in calitate de administrator judiciar sau lichidator, consultanta in fazele premergatoare procedurii de insolventa si pe expertiza NNDKP in restructurari de societati, contracte, precum si in cazuri de insolventa, litigii si solutionarea amiabila a unor situatii litigioase.

„Stabilizarea activitatilor companiilor care au suferit pierderi mari in ultimii doi ani, cauzate in special de criza economica, negocierea unor intelegeri acceptabile pentru creditori si recapitalizarea rapida a companiilor prin fuziuni sau majorari de capital sunt printre cele mai eficiente solutii in proiectele de insolventa, care dobandesc valente complexe, pe masura ce domeniile devin si ele din ce in ce mai diversificate. Prin urmare, complexitatea procedurilor de insolventa din acest moment a generat in egala masura necesitatea acestei colaborari”, explica Andrei Cionca, Asociat Coordonator al CITR.

Specialistii estimeaza ca in 2009 numarul cazurilor de insolventa a fost de peste 20.000, in crestere cu 42% fata de 2008, iar cele mai afectate ramuri au fost comertul, constructiile si imobiliarele. Daca perioada 2002-2007 a fost marcata de cateva falimente rasunatoare (precum Tractorul Brasov, Rulmentul Brasov, CUG Cluj sau UTEPS Alba), incepand din 2009 s-a prefigurat o tranzitie de la astfel de proceduri spre cele de reorganizare judiciara, care ofera companiilor avantajul de a putea depasi perioadele dificile din punct de vedere financiar si de a-si putea plati o parte din datorii.

De la infiintare pana in prezent, Casa de Insolventa Transilvania a administrat peste 450 de dosare, din care o mare parte au fost proiecte foarte complexe, ce au necesitat expertiza deosebita si accentul pe reorganizarea judiciara. In 2009, CITR a gestionat peste 150 de dosare si un patrimoniu ce a crescut cu 300% fata de anul precedent, valoarea acestuia ajungand la 200 de milioane de euro.

Colaborarea se va reflecta si in materialele de comunicare ale CITR, care vor beneficia de asocierea in plan vizual a elementelor de identitate ale NNDKP. De asemenea, NNDKP va sprijini dezvoltarea in continuare a CITR pe plan national, primul pas in acest sens fiind mutarea centrului de greutate al activitatii CITR in noul birou deschis la Bucuresti, in urma unei investitii initiale de cca 100.000 de euro.

Casa de Insolventa Transilvania este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata procedurilor de insolventa, ce ofera servicii specializate in domeniu, de la auditul initial, managementul situatiilor de criza, consultanta in pre-insolventa pana la gestionarea procedurilor de reorganizare, lichidare judiciara si lichidare voluntara.

Cu peste 60 de specialisti, din care 15 practicieni in insolventa, CITR gestioneaza actualmente peste 150 de proiecte de marime medie si mare, dupa volumul activelor, prin filialele din Bucuresti, Cluj, Bihor, Brasov, Satu Mare, Sibiu, Timis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri