Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) notifica Consiliul Concurentei privind modificarea sau adaptarea programului de restructurare al companiei Ceritex Brasov, dupa ce in urma unei analize reiese ca nu au fost respectate toate cerintele din contractul de privatizare.
AVAS a analizat programul de restructurare al Ceritex Brasov aprobat in 2006, in baza contractului de privatizare, potrivit NewsIn.

"Din analiza Programului de restructurare reiese ca sunt prevazute doua masuri de restructurare tehnologica: masura privind achizitia de licente de produse si tehnologii noi, cu termen de realizare in anul 2008 si masura privind restructurare pentru cresterea complexitatii productiei, cu termen de realizare in anul 2009. Din punct de vedere al costurilor prevazute pentru realizarea acestora, rezulta ca cele doua masuri reprezinta ponderea cea mai mare a costurilor, din totalul programului de restructurare, care revine societatii si cumparatorului", potrivit AVAS.

Astfel, in urma analizei, AVAS a constatat nerealizarea masurii de retructurare privind achizitia de licente de produse si tehnologii noi la termenul de 31 decembrie 2008. De asemenea, Autoritatea a decis sa notifice societatea si cumparatorul privind obligatia implementarii in integralitate a Programului de Restructurare 2005-2009 al S.C. Ceritex S.A. Brasov si cu privire la rentabilizarea productiei din anul 2009, in vederea viabilizarii societatii si respectarii indicatorilor economico - financiari tinta, prevazuti in program.

SC Ceritex SA Brasov a fost privatizata prin vanzarea pachetului de actiuni de 59,2206 % din capitalul social detinut de stat catre SC Tehnagral SA Brasov. Transferul de proprietate s-a realizat in momentul creditarii contului AVAS, cu suma reprezentand pretul actiunilor, in data de 8 septembrie 2004.

AVAS a aplicat procedura acordarii unui ajutor de stat in cadrul unei scheme pentru societatile comerciale privatizate. Astfel in 14 aprilie 2006, AVAS a aprobat alocarea sumei de 3.646.522 lei din cadrul schemei de ajutor de stat, aprobata de Consiliul Concurentei, pentru SC Ceritex SA Brasov. Programul de restructurare al companiei in perioada 2005-2009 este in valoare de 6.408.522 lei, din care 56.9% ajutor de stat.

Potrivit AVAS, din informatiile detinute de Autoritatii, ajutorul de stat acordat societatii este in suma de 3.639.892 lei, adica 99,82% din nivelul acordat.

In anul 2007, dupa incetarea monitorizarii postprivatizare aprobata de AVAS in data de 13.06.2006, actiunile Tehnagral au fost cesionate catre un nou actionariat format din persoana fizica Madar Florin Horea cu 50% din actiuni si persoana juridica SC Tremad SA cu 50% din actiuni.

In aceste conditii, noua conducere a societatii a depus la AVAS in data de 15 octombrie 2009, doua memorii aferente masurilor enuntate, prin care solicita modificarea si adaptarea structurii programului de restructurare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri