Astfel, compania va atribui prin negociere doua contracte, unul pentru modernizarea statiei de transformare 110/20 kV Turburea, judetul Gorj, lucrare estimata la 4,42 milioane lei, fara TVA, si unul pentru modernizarea statiei de transformare 110/20 kV Corabia, din judetul Olt, contract estimat la 4,12 milioane lei, fara TVA.

Cele doua lucrari de modernizare vor avea o durata de patru luni de la data atribuirii contractului. Negocierile vor avea loc la 5 februarie, pentru statia din Gorj, si respectiv 4 februarie, pentru statia din Olt.

Ofertantii interesati sa participe la negocieri trebuie sa depuna o garantie de participare de 44.000 lei pentru prima lucrare si respectiv 40.000 lei, pentru cea de-a doua lucrare.

Reteaua electrica de distributie a CEZ Distributie are linii electrice aeriene cu o lungime de peste 43.000 km si linii electrice subterane cu o lungime de circa 8.000 km.

Grupul CEZ din Cehia este unul dintre cei mai mari producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa. In Romania, grupul este prezent din 2005, prin compania CEZ Romania, care include CEZ Distributie (distribuitor de energie electrica in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman), CEZ Trade (care se ocupa cu vanzarea si cumpararea de energie electrica pe piata en gros), CEZ Vanzare si CEZ Servicii.

Pe sectorul de distributie si vanzari, CEZ detine in Romania o cota de piata de 17%.

In Europa, CEZ are aproape sapte milioane de clienti si un portofoliu al capacitatii instalate de peste 14.300 MW. Capitalizarea sa pe piata este de peste 30 miliarde euro. Actiunile sale sunt tranzactionate la bursele din Praga si Varsovia. Grupul CEZ activeaza in 11 tari din Europa Centrala si de Sud Est.