Grupul italian Mapei, activ in productia de adezivi si produse pentru constructii, a achizitionat recent o fabrica detinuta de compania bulgara Orgachim - Policolor, suma tranzactiei fiind de aproximativ 3,5 milioane de euro, fara TVA.

“Produsele Mapei erau deja prezente in Bulgaria prin distribuitorii locali, dar achizitionarea fabricii ne asigura o prezenta importanta si constanta pe piata locala. Am urmarit in special sa deservim astfel piata materialelor de constructii din Romania, unde ne-am propus pentru acest an o crestere semnificativa a cifrei de afaceri”, a declarat Veronica Squinzi, director de strategie si dezvoltare al grupului.

Italienii au platit 3,55 de milioane de euro pentru un teren de aproape 15.500 de metri patrati, pe care se afla cinci cladiri, precum si un utilaj care produce mortare uscate, potrivit informatiilor prezente pe site-ul companiei bulgare.

Fabrica achizitionata de Mapei este partea a companiei bulgare Orgachim – Policolor, actionarul majoritar al acesteia fiind producatorul local de vopsele Policolor.

Actionarii Policolor sunt fondurile de investii RC2, Romanian Reconstruction Limited si Romanian Investment Fund (RIF), inregistrate in Cipru.

Policolor a inregistrat o cifra de afaceri de 53,6 milioane de euro in 2008 si o pierdere de 2,8 milioane de euro, arata datele de pe site-ul ministerului de Finante.

In afara Policolor, RC2 mai detine participatii la producatorul de lactate Albalact, compania de factoring Top Factoring, operatorul Mamaia Resort Hotels si la grupul de firme Romar, cu activitati in industria serviciilor medicale private.

Grupul italian Mapei are in portofoliu o gama de peste 1300 de produse si detine 56 centre de productie pe cinci continente, in 25 de tari, avand peste 6.100 de angajati.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si