Compania G4S Romania, subsidiara locala a grupului danez de securitate si paza G4S, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 478,7 milioane de lei (113,1 mil. euro), in crestere cu 25% fata de 2008.
Oficialii companiei estimau insa in prima parte a anului trecut o majorare cu 30% a businessului.

“In 2009, in ciuda crizei economice resimtita de toata lumea, am reusit sa inregistram o crestere de 25% a cifrei de afaceri. Intr-adevar, este cu 5% mai putin decat prognozaseram, insa in conditiile date este un rezultat pozitiv, de care suntem cu totii multumiti. Cei 5% s-au pierdut din cauza discounturilor pe care am fost nevoiti sa le oferim clientilor nostri pe fondul reducerii cheltuielilor aplicata de majoritatea companiilor”, afrima Alice Tirsea (foto), directorul general al G4S Romania.

In termeni valorici, compania a pierdut 19,2 milioane de lei (4,5 mil. euro) din cauza discounturilor oferite.

Cresterea de anul trecut a afacerilor companiei a fost determinata atat de extinderea portofoliului de clienti, precum si de masurile de reducere a costurilor aplicate. Una dintre ele a fost disponilizarea a 500 de salariati, compania avand in prezent circa 10.000 de angajati.

“Cu siguranta anul acesta vor exista fluctuatii de personal, vor fi perioade cu mai putini angajati si perioade in care vom depasi numarul actual. Ca medie ne asteptam sa pastram acelasi numar – 10.000”, mentioneaza Tirsea.

Compania a investit anul trecut peste 12 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind alocata pentru dezvoltarea si implementarea de software, precum si pe relocarea de centre de procesare.

Furnizorul de servicii de securitate si paza si-a bugetat pentru 2010 o majorare a afacerilor pana la 486,1 milioane de lei (117,5 mil. euro)

Cei mai importanti clienti ai G4S sunt: Raiffeisen Bank, CEC Bank, Posta Romana, Petrom, Banca Romaneasca, ING, Banca Transilvania, Alpha Bank, BancPost si RBS.

G4S Romania reuneste trei divizii: Cash Services (transport de bani), G4S Security Services (paza umana, monitorizare, interventii, audit de securitate) si G4S Security Systems (sisteme electronice de securitate).

Principalii jucatori din piata locala sunt G4S Security Services (Danemarca), BGS (Romania), Securitas Security Services (Suedia), Rosegur (Spania), UTI Group (Romania) si Interguard Grup (Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri