Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin preluarea controlului de catre Polish Gamma Group, un fond al companiei poloneze de investitii Enterprise Investors, asupra activitatii de retail apartinand Profi Rom Food, Albinuta Shops si asupra societatii DT Logistic.

Anterior operatiunii, controlul asupra acestor societati era detinut de catre Duna Waiting Participation BV.

Polonezii au platit 66 de milioane de euro pentru a obtine controlul Profi Rom (firma care opereaza magazinele Profi), Albinuta Shops si DT Logistic, in cea mai mare achizitie din retail-ul alimentar realizata in Romania.

Analiza concentrarii economice efectuata de catre Consiliul Concurentei a ilustrat faptul ca aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe piata relevanta.

Astfel, desi aceasta concentrare economica cade sub incidenta Legii concurentei (nr.21/1996), nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal si, ca urmare, autoritatea de concurenta a emis o decizie de neobiectiune.

Enterprise Investors este activa pe piata din 1990 si in prezent administreaza sapte fonduri de private equity si venture capital ce capitalizeaza ce totalizeaza 1,7 miliarde de euro. Intre 2004 si 2007, fondul de private equity al EI, PEF V, a investit in Artima, cel mai mare lant independent de supermarketuri din Romania la acea vreme.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
CC analizeaza tranzactia First Bank - Leumi Bank Romania