Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a incheiat cinci contracte cu mai multe firme din grup, in valoare totala de 42,47 milioane lei (10,36 milioane euro), cea mai mare suma fiind incasata pentru furnizarea energiei electrice catre Alum Tulcea, a anuntat compania.

Astfel, Alro a prelungit pana la sfarsitul anului contractul de furnizare a energiei electrice catre Alum Tulcea, cu o valoare de 25,85 milioane lei, cea mai mare suma dintre cele patru contracte incheiate. Alte trei acte au fost incheiate cu Vimetco Extrusion SRL, Vimetco Management Romania SRL si Vimetco Trading SRL.

Producatorul de aluminiu a obtinut un profit net de 89,32 milioane lei (21,1 milioane euro) in primele noua luni din 2009, de peste trei ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului 2008, dupa ce afacerile sale s-au comprimat cu o treime, potrivit NewsIn.

Compania are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat in 713,78 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al Alro este grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski. Vimetco detine 84,19% din Alro.

Alro Slatina are o valoare de piata de 2,03 miliarde lei (492 milioane euro), potrivit cotatiei de 2,85 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera. Titlurile Alro se tranzactioneaza la categoria I a pietei reglementate a BVB, sub simbolul ALR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri