Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca producatorul de piese si accesorii auto Metalurgica Reghin, compoana finalizat programul de restructurare, ce a presupus masuri la nivel organizatoric, tehnologic, de mediu si financiar in perioada 2004-2008.

Metalugica Reghin a primit si un ajutor de stat, autorizat in 2006 de Consiliul Concurentei, scrie NewsIn.

AVAS a constatat ca societatea a luat masurile de restructurare, insa mai raman de acordat societatii esalonari la plata anumitor creante fiscale preluate de AVAS.

Consiliul Concurentei a impus, insa, anumite conditii la autorizarea ajutorului de stat pentru restructurare, intre care obligatia de a implementa in totalitate programul de restructurare, reducerea capacitatilor de productie pana in 2009 si interdictia de a comercializa anumite tipuri de produse siderurgice.

"Precizam ca in cuantumul ajutorului de stat nu sunt incluse esalonarile la plata deoarece, conform evaluarii facute de MFP privind ajutorul de stat acordat societatii si adresei Ministerul Finantelor Publice, esalonarea la plata nu a fost considerata ajutor de stat", se arata in comunicatul AVAS.

In urma deciziei, conducerea AVAS inceteaza monitorizarea masurilor din programul de restructurare al companiei din Reghin, cu exceptia masurii de restructurare financiara in sarcina AVAS de a acorda esalonarea la plata a creantei fiscale preluate de Autoritate de la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.

Metalurgica Reghin are ca activitate principala productia de piese si accesorii auto pentru autovehicule si motoare de autovehicule si de articole turnate din fonta si otel. Societatea a fost privatizata in 2003, prin vanzarea a 96,4% din capital catre firma Lazar SRL.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ultimul SIF iese de la BCR. Evaluarea bancii, cu putin peste BT