Producatorul de titei si gaze Petrom plateste 47 milioane lei pentru ecologizarea lacurilor de acumulare Dambovnic si Suseni, apartinand Rafinariei Arpechim, contract pe care l-a atribuit prin licitatie deschisa asocierii Aecom Romania, Aecom CZ sro si Aecom Italy SRL.

Petrom achizitioneaza "servicii in vederea reabilitarii, tratarii si eficientizarii biologice a lacurilor Dambovnic si Suseni la nivelul sedimentelor (mineralizarea si reducerea volumului de namol depus in timp) si a coloanei de apa, pentru asigurarea functionarii lacurilor ca sisteme ecologice biologice naturale, ca urmare a aplicarii procesului de bioremediere", potrivit unui anunt de atribuire al Petrom, de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), scrie NewsIn.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

In 2008, cifra de afaceri a Petrom a fost de 4,552 miliarde euro, iar profitul operational a fost de 969 milioane euro.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de rafinare si marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de Explorare si Productie.

Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% apartin actionarilor minoritari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
OMV Petrom foloseste la Petrobrazi o tehnologie aproape unica in lume