Compania britanica Hill International a transmis Ministerului Economiei si Comertului (MEC) studiul tehnico-economic pentru conducta petroliera care va tranzita Romania o data cu realizarea proiectului de constructie a oleoductului Constanta - Trieste.

Studiul include examinarea parametrilor tehnici, financiari, juridici, comerciali si de mediu, precum si evaluarea capacitatii de transport si a investitiilor. Pentru urmatoarele etape, consultantul a recomandat incheierea, cat mai curand, a unui acord interguvernamental intre tarile participante la proiect, crearea unei companii responsabile cu derularea proiectului si identificarea surselor de finantare.

La ultima reuniune a comitetului interstatal, care a vut loc la Bucuresti in luna noiembrie a anului trecut, partile (Romania, Serbia si Croatia) au convenit includerea Sloveniei si Italiei in proiect, precum si infiintarea unei companii pentru proiect, avandu-se in vedere atragerea investitorilor strategici - companii petroliere din zona Marii Caspice - intr-un parteneriat public-privat, se arata intr-un comunicat al MEC. Conducta va porni din portul Constanta si va trece prin Serbia si Muntenegru, inainte de a ajunge in Croatia.

De aici, traseul conductei va continua pana la Trieste (Italia), unde se va conecta la sistemul Trans Alpine Pipeline - TAP, care aprovizioneaza Austria si Germania. O alta bifurcatie va asigura transportul catre Venetia, urmand sa alimenteze rafinariile din nordul Italiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri