Combinatul chimic de la Turnu Magurele isi reia activitatea

Combinatul Chimic de la Turnu Magurele a inceput procedurile de repornire a instalatiilor, dupa aproape trei saptamani de cand activitatea a fost intrerupta din cauza scaderii presiunii gazelor.
Potrivit liderului Sindicatului “Turnu Chim”, Gabriel Dimancea, combinatul va incepe sa produca din nou la sfarsitul acestei saptamani.

"Vineri sau sambata se poate relua activitatea de productie. Dupa o astfel de oprire este necesara o perioada de trei-patru zile pentru a se ajunge la capacitatea de pornire. Mai sunt de facut mici reparatii in urma inghetului care a fost, dar suntem in graficul de pornire” a declarat Gabriel Dimancea.

Liderul de sindicat a mai spus ca, din punctul sau de vedere, in perioada urmatoare doar revenirea la temperaturi foarte scazute ar mai putea opri productia, avand in vedere ca sunt comenzi de ingrasaminte chimice pentru un interval lung de timp. Ca urmare, cei 1.100 de angajati nu au de ce sa-si faca griji ca si-ar putea pierde locurile de munca, a precizat Dimancea.

Totodata, liderul Sindicatului “Turnu Chim” considera ca decizia guvernantilor de mentinere a somajul tehnic si in anul 2010 este o garantie in plus pentru pastrarea locurilor de munca ale chimistilor.

“Decizia Guvernului de a mentine somajul tehnic este o dovada a faptului ca au inteles necesitatea acestei masuri intr-un an de criza economico-financiara, iar cheltuielile cu trimiterea oamenilor in somaj efectiv sunt mai mari decat incasarile care se faceau din taxele si impozitele pe salarii”, a declarat Dimancea.

In data de 25 ianuarie, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a declarat situatie de urgenta, din cauza dificultatilor semnalate in alimentarea cu gaze a consumatorilor, determinate de temperaturile foarte scazute inregistrate in acea perioada. Furnizarea de gaze naturale a fost oprita atunci pentru consumatorii intreruptibili. Cei mai mari consumatori ce au statut intreruptibil sunt Azomures, InterAgro si Electrocentrale Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri