Avocatii musca din felia Big Four: ZRP isi face firma de consultanta fiscala

Casa de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a lansat o divizie de consultanta fiscala, care si-a propus sa realizeze in primul an de activitate 5% din cifra de afaceri a companiei.
Practica de consultanta fiscala Zamfirescu Racoti Predoiu Tax SRL (ZRP Tax) a devenit operationala la inceputul anului 2010 si reprezinta prima linie speciala de business a casei de avocatura. Entitatea nou infiintata urmeaza strategia de dezvoltare a firmei si completeaza portofoliul de servicii acordate clientilor ZRP.

Zamfirescu Racoti Predoiu a raportat pentru 2009 o cifra de afaceri de 3,83 milioane de euro (16,21 mil. lei), iar la nivelul anului 2008, casa de avocatura inregistrase afaceri de 3,7 milioane de euro, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei.

ZRP estimeaza astfel o cifra de afaceri de aproximativ 0,2 milioane de euro in primul an pentru divizia de consultanta fiscala.

Noua firma de consultanta fiscala va fi coordonata de Ioana Sandru, anterior Senior Tax Manager at KPMG Romania, desemnata partener al acestei practici, cu o echipa mixta formata din 5 persoane, din care 3 avocati pe litigii fiscale

„Confuzia generata de modificarile frecvente suferite de legislatia fiscala din Romania precum si de lipsa de claritate a multor prevederi fiscale creeaza dificultati in ceea ce priveste implementarea de catre societatile locale sau multinationale care activeaza in Romania a unor politici si practici fiscale eficiente si in acelasi timp lipsite de riscuri fiscale semnificative”, declara Ioana Sandru (foto), Partener ZRP Tax.

Ea are o experienta de 11 ani in domeniul fiscal, acumulata in cadrul KPMG Romania, fiind membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, Camerei Auditorilor Financiari din Romania si al Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) din Marea Britanie.

Oferta ZRP Tax include servicii de optimizare fiscala, inclusiv structurare fiscala internationala precum structuri de tip holding la nivel international, asistenta in cadrul controalelor fiscale precum si in procesul de contestare a deciziilor de impunere fiscala, asistenta in legatura cu achizitii de societati, fuziuni, divizari si restructurari, revizuiri fiscale, revizuirea clauzelor fiscale din cadrul contractelor comerciale, asistenta in obtinerea de solutii fiscale anticipate si acorduri de pret in avans.

Zamfirescu Racoti Predoiu (ZRP) a fost infiintata in anul 2006 prin fuziunea a doua case de avocatura locale - Calin Zamfirescu & Asociatii si Racoti Predoiu & Asociatii. ZRP ofera servicii atat pe partea de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, cat si pe cea de litigii.

O tendinta in avocatura de business

In ultimii doi ani s-a conturat tendinta prin care casele de avocatura au luat cu asalt consultanta fiscala si contabila, in conditiile in care piata s-a sofisticat si are nevoie de o mai mare flexibilitate in abordarea clientilor, atat la nivelul serviciilor, cat si in privinta onorariilor practicate.
Firma de avocatura Voicu & Filipescu si-a extins, in urma cu un an, ariile de expertiza in directia consultantei fiscale si contabilitatii prin integrarea firmei specializate Steuer & Buchhaltung Partners SRL.

Principalii competitori pe acest segment sunt Ernst&Young, KPMG, Deloitte si PricewaterhouseCoopers, dar si companiile BDO Consulting, Mazars si Tax House.

Si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a lansat anul trecut o divizie de consultanta fiscala, care isi propusese sa realizeze in primul an de activitate o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri