Producatorul de huila CNH (Compania Nationala a Huilei) Petrosani a acumulat pierderi de 569 milioane lei in 2009, cu 53% mai mari fata de piederile din 2008, de 370 milioane lei, iar productia companiei scazut cu 23%, la 2.168.400 tone, a declarat directorul general Constantin Jujan.
Productia companiei de huila din 2008 s-a ridicat la 2.801.600 tone.

"Activitatea de productie a fost perturbata de pierderea capacitatilor de productie de la Exploatarea Miniera (E.M.) Petrila in urma accidentului din noiembrie 2008, de inchiderea a doua abataje la E.M. Lupeni, ca masura de combatere a unor conditii de risc potential. De asemenea, productia a scazut si din cauza sincopelor in aprovizionarea cu principalele materiale necesare punerii in functiune a patru abataje (la Lonea, Livezeni, Petrila si Paroseni), din cauza intarzierii aprobarii bugetului", potrivit datelor companiei, citate de NewsIn.

Totodata, cifra de afaceri estimata pentru 2009 a CNH Petrosani a fost de 693,78 milioane lei, in scadere cu 14% fata de cifra de afaceri din anul anterior (800,28 milioane lei).

"Aceasta diferenta s-a datorat diminuarii ajutorului de stat in 2009 cu 16% fata de anul 2008, dar si majorarii cu intarziere a pretului de vanzare (la 1 august 2009), fapt ce a condus la nerealizarea nivelului programat al productiei vandute", spun reprezentantii CNH Petrosani.

In prezent, compania are aproximativ 10.000 de salariati.

CNH se afla sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. CNH are ca obiect de activitate explorarea, dezvoltarea, exploatarea, prepararea si prelucrarea carbunilor si gazelor insotitoare, argilelor, slamului, balastului si nisipurilor in perimetrele in care s-a obtinut licenta.

Compania Nationala a Huilei are urmatoarele sucursale: Exploatarea Miniera Lonea, EM Petrila, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Paroseni, EM Lupeni, EM Uricani, Exploatarea de Preparare a Carbunelui Valea Jiului-Vulcan si Statia Centrala de Salvare Miniera Petrosani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri