CFR Marfa, contract de 40 mil. lei cu Electrocentrale Deva

Electrocentrale Deva a atribuit, in 28 decembrie 2009, CFR Marfa un contract in valoare de peste 40 milioane lei pentru transportul de carbune energetic, potrivit unui anunt de atribuire al companiei de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Sunt vizate urmatoarele relatii de transport intern: Petrosani - Mintia, Livezeni - Mintia, Lupeni - Mintia, Iscroni - Mintia, Caransebes - Mintia, precum si Orsova - Mintia.

Au fost primite trei oferte si s-a organizat o licitatie electronica, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut, potrivit NewsIn.

Potrivit anuntului de participare din noiembrie 2009, Electrocentrale Deva va incheia un contract in urma unei negocieri, ce va fi finantat din surse proprii.

Electrocentrale Deva produce, transporta si distribuie energie termica si electricitate in municipiul Deva. Actionarul companiei este Termoelectrica.

Termocentrala Mintia a Electrocentrale Deva este situata pe malul raului Mures, la 7 km distanta de orasul Deva. Are o putere instalata de 1.260 MW, in sase grupuri de condensatie de cate 210 MW fiecare. Combustibilul principal utilizat este huila din Valea Jiului, carbunele fiind transportat pe calea ferata. Centrala a fost pusa in functiune intre 1969 - 1971. Combustibili auxiliari, intrebuintati la porniri si pentru stabilizarea flacarii sunt gazele naturale si pacura.

De la punerea in functiune, termocentrala Mintia a livrat 194 TWh din energia electrica necesara Romaniei si a consumat 110 milioane tone de carbune.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri