Mai mult de jumatate dintre companiile din Romania au in plan angajari pe pozitii de management si de specialisti in urmatorul trimestru, potrivit studiului “The Global Snapshot”, realizat de compania de executive search Antal International Network.
Astfel, cu o perspectiva de angajare a personalului managerial si specializat de 55%, Romania ocupa locul opt in Europa, la egalitate cu Franta.
Cele mai ridicate perspective de angajare din Europa in urmatorul trimestru se regaseste in Elvetia (64%), Austria (58%) si Luxemburg (58%).

De cealalta parte, Ungaria va angaja doar cu 28% mai multi manageri in urmatoarele trei luni, o imbunatatire cu doar doua procente fata de cifrele din toamna anului trecut. Similar, Spania si Malta se afla pe ultimele locuri in top, cu o perspectiva de angajare de 30%, respectiv 31%.

La nivel global, perspectivele de angajare s-a imbunatatit, inregistrand o crestere de 3%, la 53% fata de toamana anului trecut. In acelasi timp, numarul companiilor care intentioneaza sa efectueze angajari in trimestrul doi al acestui an a crescut de la 48% in toamna 2009, la 55% pentru lunile aprilie – iunie 2010.

Pe de alta parte, daca in 2009 o patrime dintre companii anuntau decizii de disponibilizari, in 2010 numarul acestora a crescut la 28%.

In contextul crizei, SUA ofera un tablou confuz, in care perspectiva crearii unor noi locuri de munca ramane confuza, In timp ce companiile si-au redus rata disponibilizarilor, de la 34% anul trecut, la 25% in 2010.

Si in Brazilia, organizatiile par a nu avea nevoie de schimbarea liderilor, asa incat perspectivele angajarii in piata fortei de munca executiva au inregistra un declin de sase puncte procentuale, pana la 50%.

Studiul Antal Network International a fost realizat la nivel global, pe un esantion de 6151 de companii de pe piete din SUA, India, Africa, China si Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri