Astfel, cu o perspectiva de angajare a personalului managerial si specializat de 55%, Romania ocupa locul opt in Europa, la egalitate cu Franta.
Cele mai ridicate perspective de angajare din Europa in urmatorul trimestru se regaseste in Elvetia (64%), Austria (58%) si Luxemburg (58%).

De cealalta parte, Ungaria va angaja doar cu 28% mai multi manageri in urmatoarele trei luni, o imbunatatire cu doar doua procente fata de cifrele din toamna anului trecut. Similar, Spania si Malta se afla pe ultimele locuri in top, cu o perspectiva de angajare de 30%, respectiv 31%.

La nivel global, perspectivele de angajare s-a imbunatatit, inregistrand o crestere de 3%, la 53% fata de toamana anului trecut. In acelasi timp, numarul companiilor care intentioneaza sa efectueze angajari in trimestrul doi al acestui an a crescut de la 48% in toamna 2009, la 55% pentru lunile aprilie – iunie 2010.

Pe de alta parte, daca in 2009 o patrime dintre companii anuntau decizii de disponibilizari, in 2010 numarul acestora a crescut la 28%.

In contextul crizei, SUA ofera un tablou confuz, in care perspectiva crearii unor noi locuri de munca ramane confuza, In timp ce companiile si-au redus rata disponibilizarilor, de la 34% anul trecut, la 25% in 2010.

Si in Brazilia, organizatiile par a nu avea nevoie de schimbarea liderilor, asa incat perspectivele angajarii in piata fortei de munca executiva au inregistra un declin de sase puncte procentuale, pana la 50%.

Studiul Antal Network International a fost realizat la nivel global, pe un esantion de 6151 de companii de pe piete din SUA, India, Africa, China si Europa.