Consiliul Concurentei (CC) analizeaza operatiunea de concentrare economica realizata prin dobandirea controlului direct de catre Zoneline LTd, Cipru asupra Donau Commodities si indirect asupra societatilor pe care aceasta le controleaza in Romania, respectiv Laminorul Braila.

Autoritatea de concurenta spune ca va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

"Potrivit Legii Concurentei nr.21/1996, republicata, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro", se arata in comunicatul CC.

Zoneline Ltd. este o companie inregistrata in Cipru, care face parte din grupul Mechel. In Romania, grupul Mechel controleaza o serie de societati comerciale dintre care Mechel Steel Targoviste, Mechel Steel Campia Turzii si Ductil Steel Buzau - active in domeniul siderurgic.
Donau Commodities are ca obiect de activitate principal comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice. Laminorul S.A este activa in domeniul siderurgic, avand ca obiect de activitate principal productia de metale feroase sub forme primare si cea de feroaliaje.

"Din analiza preliminara a operatiunii propuse, a reiesit ca aceasta este o concentrare economica orizontala, partile implicate fiind concurente pe unele dintre pietele relevante definite. Consiliul Concurentei invita partile terte interesate sa ii prezinte eventualele observatii sau puncte de vedere, in legatura cu modul in care operatiunea notificata le afecteaza sau le poate afecta propria activitate", se mai spune in comunicat.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
[Infografic] Harta celor mai ieftine benzinarii din Romania