Coca-Cola Hellenic, cel mai important imbuteliator de bauturi racoritoare din Romania, a raportat anul trecut o scadere a volumului de vanzari de 12%, compania motivand un “context economic deosebit de dificil, cu somaj in crestere”.
Astfel, afacerile Coca-Cola HBC Romania s-au situat in 2009 in jurul valorii de 500 mil. euro, dupa ce in 2008 au raportat o crestere de 15,1%. Coca-Cola HBC a afisat o cifra de afaceri la nivelul anului 2008 de aproximativ 2 mld. lei (551, mil. euro), respectiv un profit net de 243.723.975 lei (66,2 mil. euro), potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante.

“Situatia economica pe plan local continua sa fie deosebit de dificila, cu un nivel al somajului in crestere. Continuam sa avem o viziune optimista pentru piata locala, cu focus pe investitii in eficientizarea operatiunilor care sa sustina dezvoltarea companiei in viitor”, declara reprezentantii Coca-Cola Hellenic.

O situatie similara s-a inregistrat si in cazul vanzarilor din Ucraina, care au scazut cu 7% in 2009, Polonia cu o contractie a volumului vanzarilor de 2%, respectiv Ungaria (-5%), ca urmare a introducerii unor noi taxe, a somajului in crestere si a scaderii salariilor.

“Contextul economic va ramane dificil si in prima jumatate a acestui an, in conditiile in care consumul continua sa fie redus in majoritatea pietelor in care activam. Ca urmare, ne asteptam sa afisam o performanta mai buna din punct de vedere al profitabilitatii in a doua jumatate a anului”, adauga oficialii Coca-Cola Hellenic.

La nivel de grup, Coca-Cola Hellenic a raportat in 2009 o cifra de afaceri de 6,5 mld. euro, cu 6% mai mica decat in 2008, respectiv un profit net de 437 mil. euro, in scadere cu 3%.

Coca-Cola Hellenic Bottling Company Romania a trecut in 2009 printr-un amplu proces de restructurare, renuntand la fabrica de la Iasi. In 2008, compania a renuntat si la fabrica din Oradea. Astfel, in prezent, Coca-Cola HBC Romania mai detine trei unitati de productie – Ploiesti, Timisoara
si Poiana Negri. Seful Coca-Cola HBC Romania: Avem un business solid, intrucat am avut grija de fiecare euro administrat

De asemenea, la inceputul lui 2009, Coca-Cola HBC anunta ca va disponibiliza 100 de angajati, dintre care 56 de salariati care ocupau pozitii de mercantizori si operatori de date financiare vor avea posibilitatea de a-si continua activitatea in cadrul firmelor specializate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri