Principalele prioritati ale companiilor europene vor fi in 2010 portofoliul de produse, procesul de productie, administrarea capitalului de lucru, precum si inovatia si dezvoltarea, arata o analiza efectuata de firma de consultanta Roland Berger Strategy Consultants si Asociatia Internationala a Controllerilor.
“Companiile intentioneaza in primul rand sa investeasca mai mult in optimizarea portofoliului lor de servicii si produse, cu scopul de a-l eficientiza si adapta pentru viitor. Se vizeaza de asemenea eficientizarea procesului de productie, prin optimizarea planificarii si a gestiunii acestuia, precum si imbunatatirea integrarii verticale”, arata studiul citat.

Referitor la gestiunea capitalului de lucru, respondentii intentioneaza sa optimizeze in continuare lantul lor de aprovizionare si managementul creantelor.

In ceea ce priveste inovatia, se urmareste imbunatatirea dezvoltarii de produse, a costurilor de dezvoltare si a arhitecturii produselor.

Analiza evidentiaza si ca producatorii europeni par foarte hotarati sa se intoarca la planificarea pe termen lung.

Studiul a fost realizat la finalulul anului trecut, prin intervievarea directorilor financiari si comerciali si mai multor producatori europeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri