Roland Berger: Produsele si productia, marile prioritati ale companiilor europene in 2010

Principalele prioritati ale companiilor europene vor fi in 2010 portofoliul de produse, procesul de productie, administrarea capitalului de lucru, precum si inovatia si dezvoltarea, arata o analiza efectuata de firma de consultanta Roland Berger Strategy Consultants si Asociatia Internationala a Controllerilor.
“Companiile intentioneaza in primul rand sa investeasca mai mult in optimizarea portofoliului lor de servicii si produse, cu scopul de a-l eficientiza si adapta pentru viitor. Se vizeaza de asemenea eficientizarea procesului de productie, prin optimizarea planificarii si a gestiunii acestuia, precum si imbunatatirea integrarii verticale”, arata studiul citat.

Referitor la gestiunea capitalului de lucru, respondentii intentioneaza sa optimizeze in continuare lantul lor de aprovizionare si managementul creantelor.

In ceea ce priveste inovatia, se urmareste imbunatatirea dezvoltarii de produse, a costurilor de dezvoltare si a arhitecturii produselor.

Analiza evidentiaza si ca producatorii europeni par foarte hotarati sa se intoarca la planificarea pe termen lung.

Studiul a fost realizat la finalulul anului trecut, prin intervievarea directorilor financiari si comerciali si mai multor producatori europeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Românii de la Prego lucrează automatizat prin FamShop
Setari Cookie-uri