In 2008, rezultatul brut realizat a fost de circa 1,5 miliarde lei, iar cifra de afaceri de 7,6 miliarde lei.

"Rezultatele financiare din 2008 au fost influentate de fondurile obtinute in urma finalizarii procesului de privatizare a Filialei de Distributie si Furnizare Muntenia Sud", spun reprezentantii Electrica, citati de NewsIn.

De asemenea, potrivit acestora, rezultatul brut preliminat a se realiza in 2010, la nivelul grupului Electrica (Aparat Central si cele sapte filiale: trei de furnizare, trei de distributie si o filiala de intretinere si servicii energetice), este de aproximativ 0,1 miliarde lei, iar cifra de afaceri de circa 5 miliarde lei.

Electrica SA si-a propus pentru 2010 investitii de circa 100 milioane euro, in reteaua electrica a celor trei filiale, Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, precum si in productia de electricitate din surse eoliene.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, compania deserveste aproximativ 5 milioane clienti. Actionarul majoritar al Electrica SA este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.