Omul de afaceri Petru Pacuraru a deschis, saptamana trecuta, cea de-a doua cafenea HasHas, in zona Parcului Cismigiu.
Investitia in cea de-a doua locatie HasHas din Capitala s-a ridicat la 40.000 de euro. “Cladirea in care am deschis cafeneaua are in jur de 160 de ani si a fost, in trecut, sediu Gestapo (n.red.: prescurtare a Geheime Staatspolizei, „politie secreta de stat”), spital si bordel. In ultimii 8 ani am avut aici zona de birouri”, a declarat Petru Pacuraru, unul dintre actionarii HasHas.

Potrivit lui Pacuraru, noua locatie HasHas combina stilul traditional cu neconventionalul. "O vaca cu picioarele in tavan, un porc zburator, paturi si canapele ancoreaza clinetul cafenelei intr-o jungla urbana domestica".

Prima cafenea HasHas s-a deschis in luna martie a anului trecut, in zona Piata Rosetti, in urma unei investititii de circa 50.000 euro. “In mai putin de un an de cand am deschis cafeneaua din Rosetti am incasat circa 100.000 de euro. Pentru cele doua locatii imi propun afaceri de 250.000-300.000 euro anual”, a mai declarat antreprenorul.

Acesta considera ca actualul context economic nu este unul total nefavorabil investitiilor. “Pe piata cafenelelor au avut de suferit doar unitatile ultra luxoase si scumpe. Am observat si noi o mai mare atentie pe care clientii o acorda tarifelor, insa nu una descurajatoare”, sustine Pacuraru care in luna mai are in plan deschiderea unei a treia unitati. “In mai vom deschide o terasa HasHas. Inca nu am gasit locatia unde va fi amplasata, depinde de ce pret vom gasi pentru chirie”.

In prezent cele doua cafenele HasHas au 10 angajati, in in urmatoarele luni numarul acestora va ajunge la 14.

Incepand cu 2010, brandul HasHas si-a dezvoltat o noua directie de business prin deschiderea agentiei de turism HasHas Travel dupa o investitie de 20.000 de euro.

Petru Pacuraru este si seful companiei de recrutare Human Performance Development International (HPDI), dar si senior partner la Elevate Multimedia si presedinte al Leaders Romania.

HasHas are, in total, patru actionari activi, care se ocupa de afacere.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri