Complexul Energetic Turceni, unul din principalii producatori de electricitate din Romania, a obtinut anul trecut un profit net de 16 milioane lei (3,8 mil. euro), in scadere cu 20% fata de 2008, pe fondul reducerii afacerilor cu 12,6%, arata datele preliminate transmise de companie.
Cifra de afaceri a fost in 2009 de 1,12 miliarde de lei (264,3 milioane de euro), comparativ cu nivelul de 1,28 miliarde de lei raportat pentru 2008, an in care complexul energetic a obtinut un profit net de 19,95 milioane de lei.

"Diferenta dintre cifra de afaceri din 2008 si cea estimata din 2009 se datoreaza scaderii cererii de energie pe piata", a motivat compania evolutia rezultatelor. Reprezentantii companiei precizeaza, insa, ca CE Turceni va incasa facturi si in perioada urmatoare in contul anului 2009, ceea ce ar putea imbunatati rezultatele finale.

Compania a produs anul trecut 6,39 milioane MWh de energie electrica, mai putin cu 16,7% fata de 2008, si a livrat 5,86 milioane MWh, in urma scaderii cererii de energie electrica de pe piata.

Turceni, impreuna cu celelalte doua complexuri energetice din Oltenia - Rovinari si Craiova -, acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei, acestea urmand sa faca parte din compania Electra, dupa proiectul de reorganizare a sectorului energetic elaborat de Ministerul Economiei.

Complexul Energetic Turceni include Termocentrala Turceni, care are o putere instalata 2.640 MW, Carierele Jilt Sud si Jilt Nord, puse in functiune in anul 1977, si Mina Tehomir, pusa in functiune in anul 1978.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri