Ruukki Romania, subsidiara locala a producatorului finlandez de materiale de constructii, continua seria mutarilor la nivel de top management, ca parte a programului de reduceri de costuri implementat anul trecut, care a generat economii de 60 de milioane de euro la nivel de grup.
Astfel, Marian Pirvu, fostul director general al ArcelorMittal Construction (AMC) Romania, divizia producatoare de materiale de constructii a grupului Arcelor Mittal, este noul vicepresedinte al Ruukki Construction Romania, una din cele trei segmente de activitate ale Ruukki Romania.

Pirvu, 42 de ani, absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti, a infiintat compania de sisteme si solutii metalice Kontirom in 1998, care ulterior a devenit AMC Romania.

Pirvu il inlocuieste de la 1 februarie pe Janos Papp, manager care provenea din randul Ruukki Ungaria.

Janos Papp va detine pozitia de vicepresedinte pentru Ruukki Construction CEE (Europa Centrala si de Est), categoria Single Storey, conceptul dezvoltat de Ruukki pentru segmentul de hale industriale si constructii metalice standardizate.

Conducerea lasata vacanta de Pirvu in cadrul AMC Romania a fost preluata de un director regional al Arcelor Mittal Construction.

„Conducerea companiei este asigurata de un director regional al ArcelorMittal Construction. Practic, in urma plecarii lui Marian Pirvu, am trecut la un sistem de management matriceal. Adica nu mai avem un director general pe Romania, ci unul la nivel regional. De asemenea, nu au mai avut loc alte schimbari la nivelul persoanelor aflate in managementul AMC Romania”, spune Alexandru Olteanu, market manager in cadrul AMC Romania.

Pe langa cooptarea lui Pirvu, Ruukki Romania l-a numit pe Adam Korol in functia de plant manager al unitatii de productie pe care o detine compania in Bolintin Deal.

Catalin Moisiuc, cel care a detinut anterior pozitia ocupata acum de Korol, a devenit plant manager Obnisk, Rusia, o alta piata cheie pentru Rautaruukki.

Anul trecut, Zoltan Szoke, country sales manager al Ruukki Romania, a fost promovat pe pozita de sales manager Ruukki Romania si Bulgaria.

In urma modificarilor de management operate pana in prezent, Madalina Dumitru, contry marketing manager pentru Ruukki Romania si Bulgaria, ii va raporta direct lui Marian Pirvu.

Prin programul implementat de Rautaruukki in 2009
, grupul finlandez a redus numarul furnizorilor cu 40%, pana la 15.300, si a inchis unitatile de productie din Cehia si Ungaria, productia de acolo fiind mutata in Romania.

Astfel, productia de pe piata locala s-a majorat cu 20%, Romania fiind una din cele mai importante patru piete pe care activeaza Rautaruukki, dupa Finlanda, Polonia si Rusia.

Ruukki Romania nu si-a facut publice rezultatele financiare din 2009, insa estima in decembrie anul trecut o crestere de 10% a afacerilor fata de 2008, pana la 33 milioane de euro.

Finlandezii au intrat pe piata romaneasca in anul 2001, ca importator de invelitori metalice. In prezent, activitatea companiei este impartita in trei divizii: Ruukki Construction, Ruukki Metals si Ruukki Production.

Printre competitorii Ruukki Romania pe piata locala se afla Lindab,
ArcelorMittal Construction, Megaprofil sau Teraplast.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri