Sindicalistii de la Alro-Vitmeco au ajuns la o intelegere cu patronatul dupa doua luni de negociere. Potrivit liderului Sindicatului Aluministul, cel mai mare din cele sase structuri sindicale existente in societate, Constantin Popescu, a declarat ca noul contract colectiv de munca a fost semnat luni.

"Potrivit documentului semnat cu patronatul, veniturile angajatilor de la Alro vor creste. S-a obtinut o marire a salariilor cu 6% dar si o prima lunara de 200 de lei lunar pentru fiecare angajat. Avem promisiunea patronatului ca vom mai avea discutii cu privire la veniturile unor angajati si in partea a doua a acestui an”, a declarat Constantin Popescu, citat de NewsIn.

La inceperea negocierilor pentru incheierea noului contract colectiv de munca, sindicalistii de la Alro au solicitat o marire de 25% a veniturilor salariale. Patronatul a considerat solicitarile sindicalistilor ca fiind de neacceptat. Managerul societatii, Gheorghe Dobra, a sustinut ca, in ultima perioada, firma a trecut de pe pierderi pe profit, dar ca acesta este mic.

Pentru a determina patronatul sa accepte solicitarile sindicalistilor, Ion Ion, liderul Sindicatului Solidaritatea, a intrat pe 1 februarie in greva foamei. Acesta nu a renuntat la acesta forma de protest nici dupa incheierea contractului colectiv de munca. Ion Ion sustine ca acum protesteaza fata de presiunile la care ar fi supusi unii membri ai sindicatului pe care-l conduce pentru a parasi structura sindicala.

Conform celor afirmate de liderul Sindicatului Aluministul, Constantin Popescu, in societate mai munceau la inceputul acestui an circa 2.500 de persoane. Venitul mediu brut primit de acestia este de 2.700 de lei.