Heineken Romania, al doilea mare producator de bere pe plan local, a inceput, din luna februarie, exportul marcii Ciuc Premium catre Italia, Spania si Canada, a anuntat compania.
Potrivit producatorului, decizia de a exporta berea Ciuc Premium a fost luata ca urmare a cererii romanilor din diaspora.

“Este un pas firesc in evolutia marcii Ciuc Premium si noi suntem convinsi ca in viitor vom «cuceri» cat mai multe zone din intreaga lume”, declara Jan Derck van Karnebeek (foto), director general Heineken Romania.

Ciuc Premium va fi disponibil in Italia, Spania si Canada la doza de 0,5 litri si sticla de 0,33 litri. Canalele de distributie sunt HoReCa si retail. Exportul se va realiza prin intermediul distribuitorilor locali ai Brau Union International.

Conform datelor AC Nielsen, Ciuc Premium are o cota de piata pe segmentul premium national de 23.3 %.

Berea Ciuc Premium este produsa doar in fabrica de bere Miercurea Ciuc. Portofoliul Heineken Romania mai cuprinde marcile Heineken, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gosser, Schossgold, Silva, Gambrinus, Harghita si Hategana.

Heineken Romania desfasoara operatiuni in Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta. Compania are 1.100 de angajati.

Compania a raportat in primul semestru al anului 2009 un avans de 12% a cifrei de afaceri, pana la o valoare neta de 436 mil. lei (103,3 mil. euro).

La inceputul acestui an, Heineken a anuntat ca va inchide fabrica din Hateg, 98 de angajati urmand sa fie concediati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri