Fostul sef al Pfizer Romania aduce gigantul in biotehnologie Amgen pe piata locala

Compania americana Amgen, lider mondial pe piata biotehnologiei, a deschis astazi prima sa filiala din Romania, la Bucuresti, sub conducerea lui Regis Lhomme, cel care s-a aflat la sefia Pfizer Romania intre 2000 si 2006.
“Amgen a fost prezenta in Romania printr-un program medical timp de cativa ani, si terapiile sale au fost valabile prin intermediul distributoriilor locali inca din 2004”, a declarat Regis Lhomme (foto), director general la Amgen Romania.

Acesta a mai precizat ca decizia de a infiinta propria sucursala vizeaza largirea bazei de pacienti care vor beneficia de terapii inovatoare marca Amgen.

Mandatul lui Regis Lhomme la Pfizer Romania a durat sase ani, pana in 2006, cand acesta a preluat fraiele filialei rusesti a Pfizer, cel mai mare producator de medicamente la nivel mondial. Incepand cu 2010, Lhomme conduce Amgen Romania.

Amgen este o companie cu o traditie de 30 de ani in domeniul biotehnologiei. Medicina biotehnologica consta in unele dintre cele mai noi si eficiente tratamente pentru diverse afectiuni precum cancerul, bolile de rinichi si osteoporoza. Aceasta medicina este reprezentata de 20% din medicamentele existente pe piata, procent care este intr-o continua crestere. Mai mult decat atat, majoritatea celor mai noi tehnici terapeutice provin din biotehnologie, precizeaza oficialii companiei.

"Amgen priveste cu interes perspectiva colaborarii cu comunitatea stiintifica si cu guvernul din Romania, pentru a facilita accesul pacientilor romani la medicina biotehnologica vitala” a declarat Rolf Hoffman, vicepresedintele operatiunilor comerciale ale Amgen International.

La nivel mondial, Amgen a inregistrat anul trecut venituri cifrate la 14,6 miliarde de dolari, estimarile pentru 2010 vizand valoarea de 15,1-15,5 miliarde de dolari.

Afla cine este la conducerea Pfizer Romania incepand din decembrie 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri