Consumul de energie electrica a crescut, in luna ianuarie a acestui an, cu 1%, dupa ce la nivelul anului trecut scazuse cu 8,2% fata de 2008, a declarat directorul directiei de startegie corporativa al transportatorului de electricitate Transelectrica, Razvan Purdila.
"Am constatat un reviriment. Noi masuram si spunem care sunt rezultatele obiective ale acestor masuratori, nu putem face si interpretari asupra acestor rezultate. Este important insa ca acest consum si-a revenit", a precizat Purdila, potrivit agentiei NewsIn.

Consumul final de energie electrica a fost anul trecut de 48672,5 milioane KWh, cu 8,2% mai mic fata de anul 2008. Iluminatul public a inregistrat o crestere cu 6,5%, iar consumul populatiei a crescut cu 8%, potrivit datelor trimse joi de Institutul National de Statistica (INS).

De asemenea, exportul de energie electrica a scazut cu 2223,0 milioane KWh, respectiv cu 43%.

Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 79 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.506 MVA si 9.028 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV si 750 kV, aflate in gestiunea a opt sucursale de transport.

Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara.

De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Miloiu, Budureasca: Scăderea vânzărilor din Europa, compensată de Asia
Setari Cookie-uri