Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a finalizat procesul de majorare de capital social cu 597,6 milioane lei pana la 612,6 milioane lei pana la 31 decembrie 2009, iar in prezent procedura de inregistrare a mentiunii la Registrul Comertului Alba este in desfasurare.

"Actionarul majoritar RMGC, Gabriel Resources, va continua sa finanteze 100% din costurile de autorizare si dezvoltare a proiectului minier", a declarat Keith Hulley, directorul general executiv al Gabriel Resources.

Majorarea de capital a fost anuntata de RMGC in octombrie 2009.

"Anterior acestei majorari de capital, Gabriel Resources, actionarul majoritar al RMGC, a primit o oferta de preluare a actiunilor detinute in companie de catre doi actionari minoritari ai RMGC, Comat Trading si Cartel Bau, fiecare dintre ei detinand 23.967 actiuni, reprezentand 0,23% din capitalul social al companiei. Ca urmare a analizarii ofertei respective, cei doi actionari minoritari au transferat actiunile catre Gabriel Resources", mai informeaza compania.

In urma acestui demers, participatia in RMGC a actionarului majoritar Gabriel Resources a crescut cu 0,46%, la 80,46%. Minvest Deva isi mentine participatia de 19,31%, iar cel de-al treilea actionar, Foricon, isi mentine participatia de 0,23%. "Nu s-a schimbat nimic in interesul economic efectiv al Minvest in proiectul minier, iar cresterea capitalului social nu implica astfel de schimbari in viitor", potrivit reprezentantilor RMGC.

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a fost infiintata in anul 1997,
in judetul Alba. Pana in prezent, compania canadiana Gabriel Resources a investit in Romania peste 400 de milioane de dolari prin Rosia Montana Gold Corporation pentru dezvoltarea proiectului minier Rosia Montana, potrivit companiei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ciolos si-a asumat intrarea Rosiei Montane in Patrimoniul UNESCO