Actiunea de mentenanta face parte din programul companiei de crestere a performantelor tehnice, pentru a reduce costurile variabile. Reparatiile se vor efectua de catre angajatii ArcelorMittal Galati si de catre contractori, iar repornirea furnalului se va face cu ajutorul ArcelorMittal Asturias, partener al combinatului in programul de twinning.

„Investim nu numai pentru repararea Furnalului nr. 4, ci si pentru instruirea echipelor noastre, astfel incat exploatarea sa se faca in conditii optime”, a declarat Thierry Le Gall, director general al ArcelorMittal Galati.

Anul acesta, ArcelorMittal Galati a mai lansat si o investitie pentru repararea si modernizarea Furnalului nr. 5, in valoare de aproximativ 53 de milioane de euro, care se va derula pe o perioada de un an, cu sprijinul celor de la ArcelorMittal Flat Carbon Europe.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, compania controleaza combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Citeste si ArcelorMittal Galati trimite o parte din angajati in concediu de odihna.