Transgaz aloca peste 1,27 mil. lei pentru reparatia conductei Slobozia-Calarasi

Transportatorul national de gaze naturale, Transgaz, va organiza, in 10 martie, o licitatie deschisa pentru reparatia conductei de transport gaze naturale Ø 16 Slobozia – Calarasi, zona Brancoveni, pentru care va aloca din surse proprii 1,27 milioane lei, fara TVA.
Potrivit anuntului de participare de pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), ofertantii trebuie sa prezinte bilantul contabil din anul precedent vizat de organele in drept, precum si cifra medie de afaceri pe ultimii cinci ani (minima impusa este de 2.540.000 lei). Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de trei luni incepand de la data atribuirii contractului.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 8 martie, ora 08:00, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10 martie, ora 09:00. Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta este de 90 zile (de la termenul limita de primire a ofertelor). Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Directorul general adjunct al companiei, Ioan Rusu, a declarat, la inceputul acestui an, ca transportatorul de gaze din Romania si-a planificat pentru acest an investitii de pana la 400 milioane lei, atat in constructia unor conducte noi de gaze naturale, cat si in continuarea lucrarilor demarate in anii anteriori.

"Investitiile planificate pentru 2010 vor fi un pic mai mari decat cele din 2009 si vor fi de pana la 400 milioane lei. Valoarea investitilor realizate de Transgaz in 2009 sunt estimate la 325 milioane lei. Acestea vor fi sustinute atat din surse proprii, cat si din fonduri structurale", a precizat directorul general adjunct al Transgaz, Ioan Rusu, citat de NewsIn.

Astfel, in acest an, compania va demara lucrarile de executie a noi conducte de transporte gaze naturale, dintre care cele mai reprezentative sunt cele de pe tronsoanele: Masloc-Arad, Urziceni-Ploiesti, Plataresti-Balaceanca, Idrifaia-Coroi, Hurezani-Podisor, Craiova-Segarcea-Bailesti-Calafat.

De asemenea, Transgaz va continua lucrarile de executie demarate in anii anteriori, pentru tronsoanele Harlau-Bucecea, Biharia-Alesd, Jibou-Gilau, Gheorgheni-Toplita, precum si conducta de interconectare Arad-Szeged, spun reprezentantii Transgaz.

Transportatorul national de gaze Transgaz este detinut de statul roman: Ministerul Economiei detine 73,5% din capitalul social al Transgaz, Fondul Proprietatea aproximativ 15%, iar restul de 11,5% reprezinta actiunile libere (free-float), care se tranzactioneaza la BVB. Compania Transgaz este listata la categoria I a BVB, cu simbolul TGN.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri