Consiliului de Administratie al companiei nationala de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL) a aprobat investitii de 658 milioane lei (160,4 mil euro), pentru 2010, conform unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.


Astfel, dintre acestea cheltuieli, aproximativ 157.099.000 lei (38,3 mil. euro) vor merge catre rambursari de credite.

Cheltuielile directe de investitii au valoarea totala de 500.817 mii lei (122 mii euro), din care cheltuieli proprii in suma de 399.310 mii lei (97 mii euro), finantate prin surse proprii si credite, iar investitii pentru racorduri noi in suma de 101.507 mii lei (aproximativ 25.000 euro), finantate prin taxa de racordare.

Programul de investitii va fi revizuit dupa aprobarea BVC pe anul 2010, in conformitate cu resursele financiare care vor fi prevazute in acest scop, se arata in comunicat.

CA a mai aprobat si contractarea unui nou credit de completare, pentru finantarea programului de investitii al CNTEE Transelectrica in acest an, in valoare de 65 milioane euro.

Garantarea imprumutului se va face prin cesiune de creante, garantie reala mobiliara asupra conturilor deschise la banci si alte tipuri de garantii.

“Imprumutul va fi utilizat pentru completarea surselor de finantare a unor proiecte majore de investitii privind modernizarea si retehnologizarea instalatiilor din statiile electrice: Brazi Vest, Bucuresti Sud, Brasov, Gura Ialomitei, Gadalin si alte lucrari de investitii. Finalizarea acestor proiecte va conduce la cresterea sigurantei in functionare a Sistemului Electroenergetic National, in concordanta cu standardele europene din domeniul energetic”, informeaza comunicatul TEL.

Profitul net al Transelectrica a scazut de sapte ori anul trecut, la 5,78 milioane lei (1,36 milioane euro), in contextul in care afacerile si veniturile s-au comprimat cu 15%, iar in trimestrul patru a raportat pierderi de 5,68 milioane lei.

Saptamana trecute, TEL a anuntat semnarea unui contract de imprumut in valoare de 33 milioane lei (8 mil. euro) de la BRD Groupe Societe Generale, suma necesara pentru suplimentarea surselor de finantarea a proiectelor de investitii aflate in derulare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri