Lindab Romania finalizeaza integrarea Rova la jumatatea anului

Firma sibiana Rova Romania, achizitionata in 2008 de suedezii de la Lindab, in urma preluarii grupului slovac Sipog, va fi integrata in cadrul Lindab Romania, filiala locala a Lindab, la jumatatea acestui an.
“Procedurile juridice de fuziune prin absorbtie sunt in curs de desfasurare si estimam ca se vor finaliza la jumatatea anului in curs. In paralel, desfasuram un amplu proces intern de integrare operationala”, spune Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania.

Seful producatorului de materiale de constructii nu a dorit sa mentioneze la cat s-au ridicat anul trecut afacerile grupului suedez pe piata locala, dar a precizat ca “sistemele de tigla metalica au inregistrat in 2009 o scadere mai putin abrupta a vanzarilor decat restul produselor din portofoliu”.

Grupul Lindab, care comercializeaza pe piata locala profile metalice, hale si structuri metalice, precum si sisteme de ventilatii, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 63 de milioane de euro in Romania, in scadere cu 3,7 mil. euro fata de 2007.

Suedezii au avut anul trecut vanzari de 666,8 milioane de euro la nivel de grup, mai mici cu 29% fata de 2008, cea mai mare scadere, de 49%, fiind inregistrata in Europa Centrala si de Est si Comunitatea Statelor Independente (CSI), respectiv de la 280,5 mil. euro la 141,2 mil. euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri