Fabrica Leader International a produs in 2009 peste 25 de milioane de unitati de conserve, iar in acest an estimeaza cresterea cantitatii la 30 de milioane de unitati. „Piata din Romania are un potential enorm, deoarece 50% din conservele de legume si fructe pe care le consuma romanii vin din import. Din pacate, o mare parte din consum este acoperit cu importuri masive de materie prima si produse finite din zona asiatica pentru care nu exista un control de provenienta si de calitate", a declarat directorul general al Leader International, Luminita Vlad.

"Investitiile in fabrica de conserve si in productia de materie prima ne vor ajuta sa acoperim o cota importanta din piata romaneasca de produse naturale conservate. Aproape toata cantitatea de materie prima pe care o folosim la prepararea conservelor este cultivata de noi, pe terenurile aflate in proprietatea companiei. Ne propunem sa crestem cota de piata cu 30% in acest an, odata cu finalizarea investitiilor in productie", a mai adaugat CEO-ul.

Reprezentantul companiei a precizat ca Romania poate sa-si produca singura necesarul de materie prima, daca statul se implica in sprijinirea producatorilor locali de legume si fructe. "Romania ar putea chiar sa devina un exportator de astfel de produse. Totul depinde de curajul producatorilor locali in a-si asuma obiective de crestere si de puterea lor de a convinge statul roman sa se implice prin politici coerente in sustinerea agriculturii. Adevarata lupta in acest domeniu nu se da intre noi, producatorii autohtoni, ci intre noi si importatorii de conserve atat din spatiul european, cat si din cel asiatic, din tari cu agricultura puternic subventionata si sustinuta de politici la nivel de stat", a spus Luminita Vlad.

Compania Leader International a fost infiintata in anul 1994 si detine in exploatare o suprafata de 230 hectare de sere si terenuri agricole pentru cultura in camp in judetele Teleorman, Constanta, Olt si Bucuresti. Gamele de conserve sunt impartite pe sase mari categorii: muraturi, conserve de rosii, conserve de legume, gemuri si dulceturi, compoturi si produse traditionale. Investitia totala in fabrica de conserve de la Caracal se ridica la 8 milioane de euro.