Reteaua de clinici private Centrul Medical Unirea (CMU) a finalizat vanzarea pachetului de actiuni de 80% catre fondul de investitii Advent International. Este vorba de cea mai ampla tranzactie de pe piata serviciilor medicale private din Romania, potrivit companiei.
Tranzactia era estimata anterior la cateva zeci de milioane de euro.

CMU a inceput procesul de alegere a unui investitor in urma cu cinci luni, cand au intrat in cursa 12 investitori interesati de tranzactie.

Ulterior au fost selectati opt care au intrat pe lista preliminara, iar in final CMU a ales investitorul care sa permita si cea mai ampla dezvoltare pe piata serviciilor medicale din Romania.

Pana la momentul incheierii tranzactiei, actionariatul CMU s-a impartit intre fondul de investitii 3i, care a detinut 49% din titluri si medicul cardiolog Wargha Enayati, care a detinut pachetul majoritar de 51%.

In acesti trei ani, cifra de afaceri a crescut de la 5 milioane de euro la 16.5 milioane euro. In urma preluarii pachetului de 80% din actiunile CMU, restul de 20% vor fi detinute de medicul Wargha Enayati.

“Am optat pentru Advent International dupa un proces minutios de selectie dintre cei mai buni posibili investitori. Iar responsabilitatea a fost enorma. Am lucrat insa cu specialisti ai companiei noastre care, plecand de la cercetari amanuntite, au stiut sa aleaga pentru CMU cel mai potrivit fond de investitii. Anii urmatori vor insemna pentru noi implementarea unui plan de dezvoltare si extindere fara precendent, atat pentru CMU cat si pentru piata serviciilor medicale din Romania. Bugetul de investitii de 30 de milioane de euro pe care il alocam, se va regasi, in primul rand, in deschiderea primului spital greenfield specializat pe chirurgie din Bucuresti, o investitie de 12 milioane de Euro, dar si intr-o serie de proiecte importante pe care le avem in plan pentru perioada 2010-2011”, a declarat Wargha Enayati (foto), director general Centrul Medical Unirea.

“Suntem direct interesati de extinderea pe orizontala, in special in investitii de tip greenfield. Investitiile ulterioare vor fi finantate din surse proprii, ca si pana acum, dar si din imprumuturi si din fonduri puse la dispozitie de investitorii nostri”, a adaugat Wargha Enayati.

Centrul Medical Unirea a inregistrat in 2009 afaceri de 16,4 milioane de euro, fata de 10.9 milioane de euro in 2008.

Piata serviciilor medicale private s-a ridicat anul trecut la 400 de milioane de euro , mai mult cu 10% fata de 2008, potrivit lui Sergiu Negut, directorul adjunct al lantului de clinici Centrul Medical Unirea (CMU).

Pe segmentul serviciilor medicale private principalii jucatori sunt Medicover, MedLife, Euromedic, Centrul Medical Unirea, Medcenter, Gral Medical, Sanador, Centrul Medical Romar, Medsana si Hiperdia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri