Peste 500 din cei 6.380 de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati la CFR Marfa sustin ca au fost trecuti pe lista abuziv, fara a se respecta Codul Muncii, si vor contesta in instanta decizia Administratiei, a declarat presedintele FNFMC, Gheorghe Fratica.

"Cei peste 500 de salariati din sucursalele CFR Marfa au semnat preavizele, insa vor contesta in instanta dupa 8 martie decizia administratiei. Unii dintre ei au probleme sociale. Au fost pastrati de catre Administratie salariati care nu intampina aceste probleme, iar o parte dintre cei ramasi nu au vechimea lor in munca, ci sunt noi angajati. Majoritatea dintre acestia au depus memorii la administratia CFR Marfa, dar nu au rezolvat nimic. Nu inteleg pe ce criterii se iau deciziile acestor concedieri, avand in vedere ca in 2000 la CFR Marfa erau 29.081 de angajati condusi de 13 directori, iar in 2009 la cei 17.048 de salariati sunt 20 de directori", a precizat presedintele Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial (FNFMC), Gheorghe Fratica, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, sindicatele ii sustin pe cei care vor contesta in instanta, deoarece considera ca nu au fost analizate si stabilite corect criteriile privind deciziile concedierilor.

"Nu vor cere daune materiale, ci vor cere reincadrarea in campul muncii si drepturile salariale care li se cuvin pana la terminarea procesului", a declarat Gheorghe Fratica.

Ministrul transporturilor Radu Berceanu declara, in 29 ianuarie, ca salariatii CFR care urmeaza sa fie disponibilizati vor beneficia de doua salarii medii pe economie, iar in perioada de somaj vor primi diferenta dintre indemnizatia de somaj si valoarea salariul mediu pe economie, potrivit unei Ordonante adoptate de Guvern.

Ministerul Transporturilor intentioneaza sa disponibilizeze in acest an circa 10.000 de angajati din cadrul CFR, majoritatea, circa 6.500 de persoane, urmand sa plece de la CFR Marfa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri