Au fost primite zece oferte, iar in urma unei licitatii electronice a fost aleasa oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic (pret oferta - 80%, durata executiei lucrarii - 20%). Contractul nu va putea fi subcontractat, scrie NewsIn.

Directorul general executiv al Grupului italian Enel, Fulvio Conti, a anuntat in iunie 2009, la Bucuresti, ca Enel va investi 300 milioane euro, in Romania, in 2009 si 2010, in infrastructura de distributie a energiei electrice.

Potrivit acestuia, Enel intentioneaza sa pastreze acest nivel de investitii, pentru urmatorii cinci ani, in Romania, de 150 milioane euro anual.

Enel este cea mai mare companie energetica din Italia si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano.

In prezent, operatiunile Enel in Romania sunt dezvoltate prin Enel Energie Muntenia si Enel Energie - pentru furnizarea de electricitate, si Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie pentru cele trei regiuni.