Colaborarea dintre cel mai mare producator de gaze din lume, gigantul rusesc Gazprom, si producatorul national Romgaz vizeaza alte zece depozite de inmagazinare a gazelor naturale, in afara de proiectul celui de la Roman-Margineni, a anuntat ministrul Adriean Videanu.
"Discutiile cu cei de la Gazprom s-au extins de la depozitul de gaze de la Roman-Margineni. Mai avem alte noua-zece locatii pentru depozite identificate de Romgaz, la care vom putea colabora cu partea rusa, in afara de cel de la Roman-Margineni. Trebuie sa spun ca nu fac obiectul colaborarii cu rusii acele depozite care deja se afla in exploatare", a afirmat ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit ministrului, aceste depozite ar avea o capacitate cumulata intre 2-6 miliarde metri cubi gaze, conform NewsIn.

De asemenea, Adriean Videanu a mai spus ca Gazprom a raspuns pozitiv la invitatia de a realiza proiecte de productie de energie electrica pe baza de gaze. "Partea rusa a fost interesata, pentru ca si Gazprom este un mare producator de energie", a spus Videanu.

Ministrul a adaugat totodata ca Gazprom este interesata sa colaboreze cu Romgaz in privinta exploatarii unor zacaminte de gaze in afara Romaniei, in tari precum Rusia, Turkmeninstan, Azerbaidjan sau Irak.

Ministrul Adriean Videanu a anuntat ca Romania a fost invitata oficial de gigantul rusesc Gazprom sa faca parte din proiectul gazoductului South Stream, iar acum tara noastra analizeaza aceasta propunere.

O delegatie a celui mai mare producator de gaze din lume, gigantul Gazprom din Rusia, condusa de vicepresedintele companiei, Aleksandr Medvedev, a sosit miercuri dimineata la sediul Ministerului roman al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri din Capitala, unde a purtat discutii cu partea romana timp de o ora si jumatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri