Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a inregistrat anul trecut un profit brut preliminat de 28,8 milioane lei, cu 6,2% mai mare decat in anul 2008, cand a raportat un rezultat de 27,1 milioane lei.
In ceea ce priveste cifra de afaceri preliminata obtinuta de RNP, aceasta a scazut anul trecut cu 6%, la 1,08 miliarde lei, dupa ce in anul 2008, Regia obtinea afaceri de circa 1,15 miliarde lei, conform NewsIn.

"Comparativ cu prevederile bugetare pe anul 2009, indicatorii profit si cifra de afaceri sunt realizati", au precizat reprezentantii Romsilva.

Potrivit RNP, principalele surse de venit ale Regiei sunt cele obtinute din valorificarea masei lemnoase (circa 80% din cifra de afaceri), precum si din comercializarea fructelor de padure, a ciupercilor comestibile, a plantelor medicinale, a carnii de vanat si a vanatului viu, precum si a pastravilor de consum.

Pentru anul 2010 Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva prognozeaza realizarea unui profit brut de 23 milioane lei si a unei cifre de afaceri de 930 milioane lei.

Romsilva are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului, in vederea cresterii contributiei padurilor la imbunatatirea conditiilor de mediu si la asigurarea economiei nationale cu lemn, cu alte produse ale padurii si cu servicii specifice silvice.

De asemenea, RNP coordoneaza si implementeaza programul national de ameliorare genetica a cabalinelor, promovarea pe plan national si international a exemplarelor de cabaline valoroase din hergheliile Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva prin organizarea de competitii sportive, targuri si expozitii, precum si exercitarea atributiilor de autoritate hipica nationala.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Companii de paza amendate pentru trucarea unei licitatii Romsilva