Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri cauta investitori la Uzina Termoelectrica Midia, pentru realizarea unui proiect de tip brown-field estimat la 100 milioane euro, cu scopul de a realiza o unitate noua de producere a energiei electrice si termice, potrivit unui proiect de HG.
Din anul 1996, societatea comerciala Uzina Termoelectrica Midia din Navodari nu a mai putut produce energie electrica in conditii economice competitive si si-a adaptat activitatea numai pe producerea de energie termica si apa demineralizata, conform NewsIn.

"Prin implementarea unor tehnologii noi la Uzina Termoelectrica Midia din Navodari, in cogenerare, se poate realiza un echilibru intre cererea de energie termica existenta in zona, pentru care societatea comerciala are incheiate contracte comerciale, si cererea de energie electrica din zona catre consumatorii pe care societatea ii alimenteza din statia proprie de 110 kV", se arata in proiectul de act normativ postat pe site-ul ministerului.

Potrivit acestuia, avand in vedere anvergura financiara privind realizarea acestui proiect de producere a energiei electrice si termice, care se ridica la o valoare de aproximativ 100 milioane euro, pe care societatea comerciala nu o poate asigura, este necesara atragerea unui investitor capabil care sa asigure sursele financiare pentru realizarea unei astfel de investitii.

"Avand in vedere interesul major in dezvoltarea parcului eolian din Dobrogea, precum si cerintele Dispeceratului Energetic National - Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei de a se asigura reglarea (stabilitatea) Sistemului Energetic National, centrala termoelectrica Midia, propusa a se construi pe platforma Uzinei Termoelectrica Midia, prin realizarea unei investitiei de tip brown-field, poate juca acest rol de reglare a Sistemului Energetic National", mai informeaza documentul citat.

Uzina Termoelectrica Midia va aporta bunuri in natura, care vor fi considerate necesare in urma elaborarii unui studiu de fezabilitate, si care in urma evaluarii se considera ca ar putea constitui intre 15% si 20% din capitalul social al noii societati cu capital mixt. Investitorul va participa cu un aport in numerar din care vor fi finantate total sau partial investitiile privind realizarea unei capacitati noi de producere a caldurii si electricitatii, modernizarea instalatiilor care devin parte a noii societati cu capital mixt.

SC Uzina Termoelectrica Midia SA este in portofoliul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, acesta administrand un pachet de actiuni reprezentand 56,58 %, din capitalul social al acesteia.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri