Transportatorii ameninta cu noi proteste

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) ameninta cu proteste la nivel national in zilele de 23, 24 si 25 martie, avertizand ca evaziunea din transporturi depaseste 200 milioane euro anual, a anuntat Confederatia.

La miting ar urma sa participe mii de reprezentanti ai transportatorilor autorizati - firme de transport urban, interurban, interjudetean, transporturi taxi, scoli de soferi, cu mijloacele de transport din dotare, se arata intr-un comunicat.

COTAR sustine ca unii operatori din domeniul transporturilor de persoane, taxi si scolilor de soferi nu au autorizatii emise sau valabile, facand astfel concurenta neloiala celor autorizati.

"Pentru noi, inseamna furt de clientela, inseamna diminuarea incasarilor, inseamna imposibilitate de plata, faliment. Acestia nu emit bonuri de calatorie, facturi sau bonuri fiscale, nu au un sistem de confort, nu platesc impozite la stat, traiesc bine pe seama nestiintei dvs. si pe neimplicarea statului", a declarat presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, citat de NewsIn.

El sustine ca autoritatile abilitate nu iau nicio masura in acest sens, motiv pentru care COTAR propune emiterea unei hotarari de Guvern care sa preia prevederile art. 62, din legea 218/2009, privind sanctiunea persoanelor care executa transporturi fara documente legale si/sau fara valabilitate, si sa transpuna aceasta prevedere asupra tuturor formelor de transport - de marfa, de calatori, de taxi, scoli de soferi, etc.

COTAR mai propune elaborarea unei legi unice a transporturilor, in conditiile in care in prezent sunt peste cinci legi care coordoneaza activitatile de transport.

Confederatia mai solicita achitarea subventiilor pentru pensionari si alte categorii defavorizate catre operatorii de transport de catre Ministerul Transporturilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri