Atrase de o piata de 22 milioane consumatori dornici sa uite privatiunile suferite in timpul comunismului, marile lanturi comerciale internationale isi multiplica deschiderile de magazine in Romania, desi trebuie sa faca eforturi pentru a supravietui intr-o tara aflata in criza, scrie AFP, informeaza NewsIn.
Din 2007, in Romania au fost inaugurate in total 34 de mari centre comerciale, dintre care 7 in Bucuresti, cu costuri totale de 2,7 miliarde euro.

Cel mai recent proiect de acest fel este Sun Plaza, al Sparkassen Immobilien, divizie a grupului austriac Erste Bank, deschis joi, care a fost luat cu asalt la inaugurare de zeci de mii de bucuresti dornici sa-i treaca pragul, scrie AFP. Investitia s-a cifrat la 200 milioane euro.

Deschiderea acestuia vine la putina vreme dupa inaugurarea unei alte investitii de anvergura in acest domeniu, cea a AFI Palace Cotroceni, realizata de grupul israelian AFI, cu 300 milioane euro.

Potrivit analistilor, deschiderea in 2010 a unui centru important de cumparaturi reprezinta un pariu riscant, in conditiile in care economia Romaniei s-a contractat cu aproximativ 7% in 2009, antrenand o reducere a veniturilor si, respectiv, a consumului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri