CEZ Romania va investi 52 mil. euro, in 2010, cea mai mare parte in sectorul de distributie energie electrica, cu cateva milioane de euro mai putin fata de suma alocata de compania ceha in Romania anul trecut, a declarat directorul general al companiei Jan Veskrna.

"Cea mai mare parte din suma alocata pentru investitii, adica 50 milioane euro, va merge in sectorul de distributie electricitate, la CEZ Distributie. Celelalte doua milioane euro vor fi investite in celelalte companii din Romania: CEZ Trade, CEZ Vanzare si CEZ Servicii", a declarat CEO al CEZ Romania, Jan Veskrna, potrivit agentiei NewsIn.

De asemenea, acesta a anuntat luni ca noul director de operatiuni al CEZ Romania este Martin Zmelik, care il inlocuieste in functie pe Martin Pacovsky.

Reteaua electrica de distributie a CEZ Distributie are linii electrice aeriene cu o lungime de peste 43.000 km si linii electrice subterane cu o lungime de circa 8.000 km.

Grupul CEZ din Cehia este unul dintre cei mai mari producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa. In Romania, grupul este prezent din 2005, prin compania CEZ Romania, care include CEZ Distributie (distribuitor de energie electrica in judetele Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Teleorman), CEZ Trade (care se ocupa cu vanzarea si cumpararea de energie electrica pe piata en gros), CEZ Vanzare si CEZ Servicii. Pe sectorul de distributie si vanzari, CEZ detine in Romania o cota de piata de 17%.

In Europa, CEZ are aproape sapte milioane de clienti si un portofoliu al capacitatii instalate de peste 14.300 MW. Capitalizarea sa pe piata este de peste 30 miliarde euro. Actiunile sale sunt tranzactionate la bursele din Praga si Varsovia. Grupul CEZ activeaza in 11 tari din Europa Centrala si de Sud Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
ANRE a aprobat majorarea tarifelor de distributie a electricitatii